Aktivnosti

Obeležena slava Svetog Save u školi Veljko Ramadanović u Zemunu

27. januar 2015.

Predsednica Centra „Kuća svetlosti“ prof. dr Zorica Savković, zajedno sa zamenicom izvršnog direktora Privredne komore Beograda g-đom Dragicom Radosavljević i sekretarom Privredne komore Beograda gđom Jelenom Kosorić, na Svetog Savu –školsku slavu uručila je paketiće slepoj deci škole „Veljko Ramadanović“ u Zemunu.

detaljnije »


Dodela Novogodišnjih paketića u Novom Sadu

27. decembar 2014.

Centar „Kuća svetlosti“ je i ove godine u „Pozorištu mladih“ u Novom Sadu podelio paketiće deci Osnovne škole „Milan Petrović“ iz Novog Sada. Paketići su podeljeni u subotu 27.decembra svečanost je počela u 11h. Prošle godine je organizovan sličan događaj koji se može reći da prerasta u tradiciju. Ideja ove akcije je rođena iz čiste ljudske potrebe da budemo humani i da slepi mališani osete radost novogodišnjih praznika, dobiju paketiće, a sa njima i poruku da nisu zaboravljeni niti nevidljivi.

detaljnije »


Izveštaj o radnoj poseti supruga diplomatskog kora Islamske republike Iran

10. decembar 2014.

Centar „Kuća svetlosti“ su dana 10.12.2014. posetile supruge predstavnika diplomatskog kora Islamske republike Iran, na čelu sa suprugom njegove ekselencije g-dina Majid Fahim Poura. Svrha posete je bila početak saradnje između Irana i Srbije i doniranje novčanih sredstava za Novogidišnje paketiće za slepu decu Beograda i Novog Sada.

detaljnije »


Pismo podrške ambasade BiH Centru “Kuća svetlosti”

29. oktobar 2014.

Ambasada Bosne i Hercegovine dala moralnu podršku Centru „Kuća svetlosti“ za projekat “Izgradnja ustanove za rehabilitaciju i zbrinjavanje slepe dece i omladine „Kuća Svetlosti - 2014"“. Predsednica „Kuće svetlosti“ prof. dr Zorica Savković se zahvalila predstavnicima ambasade BiH za pismo podrške.

PISMO PODRŠKE


Svetski dan slepih i slabovidih

15. oktobar 2014.

Centar „Kuća svestlosti“ je sada već tradicionalno – po drugi put 15. oktobra 2014. obeležio Svetski dan slepih i slabovidih osoba u svečanoj sali Privredne komore Srbije uz prisustvo visokih državnih, diplomatskih i drugih zvanica.

detaljnije »


Uputstvo za komunikaciju sa slepim ljudima

25. decembar 2013.

Centar „Kuća svetlosti“ zahvaljujući JKP „Infostanu“ iz Beograda i JKP „Informatici“ iz Novog Sada je od prikupljenih sredstava za građane Beograda i Novog Sada štampala flajere na kojima se nalazi Uputstvo za komunikaciju sa slepim ljudima.

detaljnije »


Dodela novogodišnjih paketića

22. decembar 2013.

Centar “Kuća svetlosti" u saradnji sa skupštinom grada Novog Sada organizovala je svečanost povodom dodele novogodišnjih paketića za decu sa posebnim potrebama – slabovidu i slepu decu Osnovne škole “Milan Petrović” u Novom Sadu.

detaljnije »


Obeležavanje "Dana belog štapa"

15. oktobar 2013.

Centar "Kuća svetlosti" u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizovala je svečanost povodom "Dana belog štapa" 15. oktobra 2013. godine.

detaljnije »