Aktivnosti

Dodela Novogodišnjih paketića u Novom Sadu

27. decembar 2014.

Centar „Kuća svetlosti“ je i ove godine u „Pozorištu mladih“ u Novom Sadu podelio paketiće deci Osnovne škole „Milan Petrović“ iz Novog Sada. Paketići su podeljeni u subotu 27.decembra svečanost je počela u 11h.

Prošle godine je organizovan sličan događaj koji se može reći da prerasta u tradiciju. Ideja ove akcije je rođena iz čiste ljudske potrebe da budemo humani i da slepi mališani osete radost novogodišnjih praznika, dobiju paketiće, a sa njima i poruku da nisu zaboravljeni niti nevidljivi. Paketići su podeljeni posle predstave za decu „Novogodišnji bajkodrom“ gde su se deca upoznala sa Snežanom, Dobrom Vilom, Vešticom, Deda Mrazom, pored dece na predstavi su bili prisutni i roditelji.

Novogodišnjim paketićima smo obradovali decu svih uzrasta od predškolaca do onih najstarijih razreda. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo donatorima koji su podržali humanitarnu akciju i pomogli da se naprave paketići za slepu decu: Soko štarku, Bambiju, fabrici pamučnog veša „Vetema“ iz Arilja, fabrici čarapa „Kika socks“ iz Loznice, Aksi i Bc group electronicsu.