Aktivnosti

Dodela novogodišnjih paketića

22. decembar 2013.

Centar “Kuća svetlosti" u saradnji sa skupštinom grada Novog Sada organizovala je svečanost povodom dodele novogodišnjih paketića za decu sa posebnim potrebama – slabovidu i slepu decu Osnovne škole “Milan Petrović” u Novom Sadu.

Dodela novogodišnjih paketića je održana 22. decembra u 13h u dečijem pozorištu “Mladih“ u Novom Sadu.

Svečana manifestacija je počela predstavom “Začarana pahuljica”, pored dece bili su prisutni i njihovi roditelji.

Humanitarnu akciju dodele paketića centra “Kuće svetlosti” podržala je JKP Informatika Novi Sad zahvaljujući njihovoj donaciji i prikupljenim sredstvima su pripremljeni novogodišnji paketići za decu.

Direktorka centra “Kuće svetlosti” prof. dr Zorica Savković se zahvalila donatorima koji su pokazali saosećajnost sa slepom decom i učinili da se ova deca raduju novogodišnjim paketićima koji su simbol ljubavi i podrške. Priprema novogodišnjih paketića predstavlja veliku radost za sve koji ih pripremaju.

Deca su se obradovala paketićima i sigurno su im ulepšali dan i predstojeće praznike jer pažnja i osećaj da neko misli na njih prija i oni se uvek iskreno raduju. U darivanju poklona ima nečeg posebnog jer poklanjati mogu samo ljudi širokog srca.

Direktorka je u ime “Kuće svetlosti” i u svoje ime poželela mališanima puno zdravlja, sreće, radosti i osmeha u Novoj 2014. godini. Ova humanitarna akcija je jedna u nizu koju je “Kuća svetlosti” sprovela u saradnji sa JKP Informatikom iz Novog Sada i nadamo se da ćemo i ubuduće uspešno sarađivati.

Direktorka je istakla da su novogodišnji paketići pored dece iz Novog Sada dodeljeni i deci sa posebnim potrebama – slabovidoj i slepoj deci iz osnovne škole Veljko Ramadanović iz Zemuna.